Wednesday, June 29, 2011

Jantina Baby? 18 minggu

Alhamdulillah.. fyzah dah pergi check up baby last monday.. suppose saturday.. tapi tak sempat nak pergi.. so ahad mmg tutup la.. tunggu suamy balik kerja hari isnin tu baru lah pergi.. haih.. berdebar sebenarnya.. hahaha.. yelaa.. sbb ramai yg cakap.. bila kandungan dah cecah 4 bulan.. jantina baby dah boleh nampak... rasa mcm excited sangat nak pg checkp up.. check up kali ni adalah yang ke-4.. sesampai jer.. mcm biasa.. akan timbang berat dulu.. kali ni berat naik 2kg.. last month turun 2kg.. hehe.. then akan cek tekanan darah.. alhamdulillah.. semua normal.. jumpa jer doctor.. doctor terus tanya.. " dah rasa baby tendang?" fyzah gelak..hahaha.. yelaa.. sbb fyzah tak berapa nak sure.. samaada tu baby or perasaan jer.. ngehngeh... doctor pun senyum jer.. nnt dah 5 bulan ke atas.. akan lagi rasa bila baby dah gerak.. wah excited nak tggu ni.. ^_^ betul apa.. kalau dah pernah mengandung sebelum ni..mesti la dah ada pengalaman kan... ni takdop lagi... ;p so masa doctor scan... baby dalam perut ni sangat aktif oke!! tak duduk diam langsung..hahaha... berpusing-pusing dia... comel jer tgk dalm screen... doctor cakap baby ktorg sihat dan membesar dgn baik... so at last.. doctor tanya.. nak tau jantina tak?? boleh ke doctor?? hahaha.. so dgn jeng jeng jeng nyer...... ngeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... alhamdullillah... kita tunggu baby keluar bulan 11 yer.. insyaallah.... ^_^ doakan fyzah dan baby sihat-sihat dan baik-baik yaa kengkawan.... amin...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
bila kandungan mencecah 18 minggu >boleh pakai jeans lagi oke!<


dah readykan album baby!! <3 <3 <3 tq sayang!


8 comments:

Shykin Moksen said...

Alhamdulillah..
Sihat semua nye ye..
agaknye nnt cousin akyd nnt boy or girl.?...^_^

KHAFYZAH said...

thanks shikin...
agak agaknya...mmm hahaha..
jeng jeng jeng...
ngeeeeee

Edda Syarmila said...

eeeeeeeeeeeeee!!peyuttt diaaa

KHAFYZAH said...

edda : eeeeeeee.... kasila ai chan plak.... u oll dah lepas!! hahaha ;p

AizaZiha said...

Hai,slm knalan..bes kn kalo dh leh rs bby tndang.sy skang 31mggu,stiap mse d tndangnye,nk tido pn aduhai..nt rs lah ye.he2.awk bruntng alahan xtruk,sy 3bln xleh mkn nsi..smga smuanye shat ye:-)

ellisya said...

beshnye dh tau gender..emy dh masuk 29 minggu pon baby tk mau tnjuk gender dia..kejap boboy.kejap gugurl..dia nk wt surprise kt mommy n daddy kot..
take care okeh!~

KHAFYZAH said...

aizaziha : salam kenalan darling... yeke? alahai.. ni yg tak sabar ni.. hehe.. tapi sekejap je kan masa berjalan... alamak yeke 3 bulan tak boleh makan nasi? alhamdulillah fyzah xde alahan mcm tu.. 3 bulan pertama tu, ramai yg xtau fyzah pregnant kalau jumpa diorg..hehe.. xpelah.. pembawakan baby lelain kan.. insyaallah.. semoga semuanya baik-baik dan sihat-sihat je yer.. amin..

KHAFYZAH said...

emy : yeke? hehe.. mmg saja nak kasi suprise la tu kan...hehe.. xpe.. memana pun xkisah kan... ^_^ u pun take care! muahxx